Різновиди сучасних протизаплідних засобів - Литовченко, О. Р.; Говоруха, Олена Юріївна (НТУ ДП, 2022)
Планування сім’ї – важливий етап у житті жінки, який передбачає народження виключно бажаних дітей. Планування сім’ї включає заходи, які допомагають особам і парам досягати певних репродуктивних успіхів: запобігати небажаній вагітності, народжувати бажаних дітей, контролювати інтервал між вагітностями, контролювати вибір часу пологів відповідно до віку батьків та інших факторів. В умовах різкого зниження народжуваності в Україні проблема планування сім'ї стає дуже важливою з медичної та соціальної точки зору. Основним методом регулювання народжуваності в Україні залишається аборт, а у жінок під час першої вагітності частота аборту становить 40%.
Keywords: планування сім’ї; небажана вагітність; контрацепція; протизаплідний засіб