Впровадження технології переробки паперових відходів в умовах ПП «Континент» - Довгань, Руслана Віталіївна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2022)
Об'єктом дослідження є відходи паперу, що утворюються у процесі виробництва шпалер на ПП «Континент». Предмет дослідження − якісні властивості відходів паперу, що зумовлюють можливість подальшої переробки. Мета дослідження – обґрунтувати можливість застосування технології утилізації відходів паперу, що утворюються у процесі виробництва шпалер на ПП «Континент».
Впровадження технології переробки паперових відходів в умовах ПП «Континент»
У роботі приділяється увага проблемі накопичення відходів, зокрема твердих побутових відходів, основну частину яких становлять відходи паперу (макулатура). Розглядаються сировинні проблеми в целюлозно- паперовій промисловості, а також перспективи використання макулатури як вторинної сировини для різноманітних продуктів. Проаналізовано різні напрями та технології переробки макулатурної маси з урахуванням її якісних властивостей. Запропоновано технологію переробки відходів паперу шпалерного виробництва з метою отримання санітарно-гігієнічного паперу, який надалі служить для виготовлення продукції «разового» споживання.
Keywords: ШПАЛЕРИ; ВІДХОДИ; МАКУЛАТУРА