Дослідження продуктивності роботи системи виявлення вторгнень - Лоян, М. А.; Войцех, С. І. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
У сучасному цифровому світі безпека інформації стала надзвичайно важливою частиною процеса обробки, передачі та зберігання даних. В основі концепції безпеки інформації лежить безпека персональних комп'ютерів та мереж зв'язку між ними. В останні роки системи виявлення вторгнень (IDS) та системи профілактики вторгнень (IPS) життєво важливі для комп'ютерних мереж малих та середніх масштабів, в яких існує потреба в захисті конфіденційних даних. Для того, щоб забезпечити безпеку мережі, потрібно контролювати та аналізувати рух трафіку в ній.
Keywords: безпека інформації; системи виявлення вторгнень; системи профілактики вторгнень