Облік і аудит основних засобів (на прикладі ТОВ «РУШ ЄВА - Акастьолова, Альона (My University, 2021)
Об’єкт розроблення – господарські операції з основними засобами ТОВ «РУШ» ЄВА. Метою даної дипломної роботи є дослідження теоретичних та практичних аспектів обліку й аудиту основних засобів на прикладі базового підприємства. Охарактеризовано діяльність підприємства ТОВ «РУШ» ЄВА. Проведено аналіз фінансового стану підприємства і запропоновано методи його покращення. Проаналізовано економічну сутність й узагальнено визначення терміну «основні засоби». Надано їх класифікацію, способи надходження та методи нарахування амортизації. Охарактеризовано документальне оформлення операцій з основними засобами. Наведено методики відображення в обліку операцій з придбання, вибуття основних засобів у бухгалтерських регістрах обліку. Розглянуто особливості проведення аудиту основних засобів на підприємстві. Проаналізовано існуючу методику аудиту, зроблено уточнення, щодо ризиків в аудиті. Запропоновано покращення у аудиті основних засобів
Keywords: ОБЛІК, АУДИТ, ОСНОВНІ ЗАСОБИ, АМОРТИЗАЦІЯ, УТРИМАННЯ, ПОЛІПШЕННЯ