3D-друк будинків з використанням арматури із пам’яттю форми - Колесник, І. А.; Твердохліб, О. М. (My University, 2023)
Авторами пропонується використання інноваційного матеріалу - Нітинолу (55% нікель, 45% титан), для отримання арматури з пам'яттю форми. Використання Нітинолу дозволяє створювати спіральні форми в будівництві, використовуючи 3D-друкарські технології. Цей метод прискорює зведення будинків порівняно з традиційними формами, при цьому характеристики конструкцій відрізняються від звичайних концепцій будівництва.
Keywords: нітинол; 3D-друкарська технологія