Натільні хрести доки Київської Русі з Самарського Лівобережжя - Векленко, В. О. (НГУ, 2009)
Багаторічні дослідження старовинного козацького міста Самарь і його наступниці – Богородицької фортеці дали можливість археологам ДНУ не тільки вирішити довготривалу дискусію щодо локалізації цих пам'яток на сучасній географічній: площині [4], а й ввести до наукового обігу численні комплекси знакових знахідок [7; 8; 14]. Внаслідок інтерпретації отриманих матеріалів дослідниками було отримане порозуміння виключності усього самарського пониззя, що потребувало розширення територіальних меж пошуку.