Роль етичних кодексів у професійній діяльності публічних службовців (на прикладі Кам’янської міської ради) - Каузова, Д. В.; Сорокіна, Н. Г. (My University, 2023)
Етичний компонент є одним з найважливіших при створенні сучасної публічної служби. Регулювання морально-етичної поведінки публічних службовців і жорсткий контроль за дотриманням ними високих етичних стандартів є необхідними умовами реального підвищення якості їх роботи та ефективності публічної служби загалом. Проаналізувавши чинні положення національного законодавства, що прямо чи опосередковано регулюють питання етичних стандартів поведінки публічних службовців, можна констатувати наявність розпорошеності правового регулювання, що, як результат, обумовлює необхідність у затвердженні галузевих кодексів.
Keywords: етичні стандарти; публічний службовець; етичний кодекс