Зниження екологічного впливу теплової електростанції на довкілля - Строгий, Олексій Анатолійович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2022)
Мета роботи: аналіз та оцінка впливу роботи теплової електростанції на довкілля, включаючи водний басейн, обґрунтування методики відбору проб з водних об’єктів та визначення вмісту активного хлору, зокрема, у питній воді.
Зниження екологічного впливу теплової електростанції на довкілля
Теоретичний розділ містить характеристику зони впливу теплоенергетичного підприємства, а також аналіз даних щодо викидів і скидів різних забруднювачів підприємством в навколишнє середовище. Проаналізовано методи контролю екологічної небезпеки підприємства та існуючі підходи та заходи зі зниження скидів забруднювачів у поверхневі водойми, джерела питної води. У практичному розділі обґрунтовано вибір методики відбору проб води та проведення їх аналізу в лабораторних умовах, обґрунтовано методику визначення вмісту активного хлору у питній воді дано оцінку очікуваної екологічної ефективність її застосування
Keywords: ТЕПЛОВА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ; ЕКОЛОГІЧНА НЕБЕЗПЕКА СКИДІВ ЗАБРУДНЕНОЇ ВОДИ