Прогнозування гідродинамічного режиму хвостосховища на основі фільтраційних та водно-балансових розрахунків - Сінкевич Д.С. (НТУ "ДП", 2025)
Обґрунтування проектів будівництва, особливо гідротехнічних споруд, таких як хвостосховища, вимагає комплексних гідрогеологічних та інженерно-геологічних досліджень. Важливим етапом є оцінка стану геологічного середовища та прогнозування його змін під впливом будівництва та експлуатації гідротехнічних споруд. В сучасних умовах вирішальну роль у прогнозуванні та мінімізації ризиків, пов’язаних з геотехнічною стійкістю та техногенною безпекою об'єктів будівництва, відіграють методи моделювання гідродинамічних процесів. Метою даної роботи є прогнозна оцінка гідродинамічного стану проектованого хвостосховища в умовах Східно-Валявкинського залізорудного родовища для обґрунтування вибору оптимальної ділянки його розташування.
Keywords: Східно-Валявкинське залізорудне родовище; гідродинамічний стан; режим хвостосховища