Проєкт спорудження перегінного тунелю від станції «Історичний музей» до станції «Космічна» КП «ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТРОПОЛІТЕН» - Рибаков, Б.О. (My University, 2020)
Пояснювальна записка 79 с, 9 рис., 8 додатків, 18 табл., 12 джерел. ПЕРЕГІННИЙ ТУНЕЛЬ, ЧАВУНИЙ ТЮБІНГ, ОБРОБЛЕННЯ, ПАЛІ, ЗБІРНІ ЗАЛІЗОБЕТОННІ ЕЛЕМЕНТИ, КОТЛОВАННИЙ СПОСІБ, КОШТОРИС. Об кт розроблення – спорудження перегінних тунелів від станції «Історичний музей» до станції «Космічна» КП «Дніпровського метрополітену. Мета роботи – оптимізація спорудження перегінних тунелів підземним та відкритим способами. Результати та їх новизна-розроблена технологія та комплексна механізація спорудження перегінних тунелів на ділянках с підземним та відкритим способами з урахуванням складних гірничо-геологічних умов і використанням попереднього водопригнічення та водовідведення, що забеспечу оптимізацію технологічних процесів, зменшу термін будівництва та підвищу безпеку їх експлуатацію в подальшому. Вза мозв'язок з іншими роботами - продовження іноваційної діяльності кафедри БГГМ НТУ «ДП» у сфері спорудження другої черги КП «Дніпровського метрополітену». Сфера застосування розробки- технології спорудження виробок метрополітену в складних гірничо-геологічних умовах. Практична значимість кваліфікаційної роботи - підвищення безпечності та економічності спорудження гірничих виробок метрополітену.

Explanatory note 79 p., 9 fig., 8 appendices, 18 tables., 12 sources. DISTINCTION TUNNEL, CAST IRON TUBING, PROCESSING, PILLARS, PREFABRICATED REINFORCED CONCRETE ELEMENTS, ROLLED METHOD, ESTIMATE. The object of development is the construction of distillation tunnels from the station "Historical Museum" to the station "Space" KP "Dnieper Metro. The purpose of the work is to optimize the construction of distillation tunnels in underground and open ways. Results and their novelty-developed technology and complex mechanization of construction of distillation tunnels on sites with underground and open methods taking into account difficult mining and geological conditions and use of preliminary water suppression and drainage that provides optimization of technological processes, reduces construction time and increases safety of their further operation. . Relationship with other works - continuation of innovative activity of the department of BGGM NTU "DP" in the field of construction of the second stage of KP "Dnieper Metro". Scope of development - technology of construction of subway workings in difficult mining and geological conditions. The practical significance of the qualification work is to increase the safety and efficiency of the construction of subway mines.
Keywords: ПЕРЕГІННИЙ ТУНЕЛЬ; ЧАВУНИЙ ТЮБІНГ; ПАЛІ; КОТЛОВАННИЙ СПОСІБ; ЗБІРНІ ЗАЛІЗОБЕТОННІ ЕЛЕМЕНТИ