Екоцид щодо земельних ресурсів внаслідок військових дій в Україні - Чирук, Олександра Віталіїна; Трегуб, Юлія Євгенівна (НТУ ДП, 2023)
Державною екологічною інспекцією України за підтримкою Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства цифрової трансформації України та інших партнерів на національній онлайн-платформі «ЕкоСистема» було створено окремий офіційний ресурс «ЕкоЗагроза» для збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу, де офіційно вже зафіксовано 330 випадків екоциду. На жаль, кількість цих випадків дедалі росте.
Keywords: екоцид; земельні ресурси; військові дії в Україні