Ризики та загрози формування іміджу публічного службовця в цифровому середовищі : фейки, хейти, маніпуляції - Черевченко О. Б. (НТУ «ДП», 2025)
У сучасному суспільстві цифрові технології стали невід’ємним елементом не лише соціального, а й управлінського простору. Публічні службовці опинилися в центрі нової комунікаційної реальності, яка характеризується постійною видимістю, відкритістю та швидким розповсюдженням інформації. Ця трансформація, хоч і відкриває нові можливості для підзвітності та діалогу з громадянами, водночас загострює проблему репутаційної вразливості. Імідж публічного службовця дедалі частіше формується не через його професійну діяльність, а через інформаційне поле, у якому правдива інформація співіснує з фейками, хейтом та маніпуляціями (OECD, 2020).
Keywords: цифрові технології; імідж публічного службовця