Основні фактори, що впливають на стійкість капітальних гірничих виробок вугільних шахт Західного Донбасу - Козар, Микола Антонович; Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
На сучасному етапі освоєння вугільних родовищ Західного Донбасу експлутаційні ускладнення в капітальних гірничих виробках здебільшого виявляються у вигляді вивалів породи з їхньої покрівлі та пучення підошви. Ці дві форми прояву впливу гірського тиску є як відомо результатами інтегрального впливу цілого ряду факторів.
Keywords: вологість гірських порід; здатність до розшарування; міцність гірських порід; капітальна гірнича виробка