Система контролю викидів в атмосферу при коксохімічному виробництві - Купчик, Марина (НТУ «Дніпровська політехніка», 2021)
Актуальність теми. У кваліфікаційній роботі обгрунтована необхідність удосконалення метрологічного забезпечення для контролю забруднюючих викидів в атмосферу в умовах коксохімічного виробництва. Об’єкт – технологічний процес коксохімічного виробництва. Мета роботи – розробка системи контролю викидів монооксиду вуглецю на коксохімічному виробництві та її віртуальної моделі. Предметом досліджень є аналіз та розрахунок метрологічних характеристик засобів вимірювань у складі системи контролю забруднюючих викидів. Методи дослідження: методи теорії ймовірності та математичної статистики, методи математичного моделювання, теорія похибок і теорія невизначеності вимірювань. Новизна роботи: розробка методики оцінки невизначеності каналу для вимірювання концентрації монооксиду вуглецю. Практична значимість полягає в синтезі віртуальної моделі та програми для оцінки невизначеності вимірювань концентрації монооксиду вуглецю. Обґрунтовано техніко-економічну користь від удосконалення метрологічного забезпечення на виробництві. У розділі охорона праці визначено небезпечні чинники при роботі з приладом та запропоновано перелік дій, спрямованих на попередження виникнення небезпечних ситуацій при роботі з приладом.
Keywords: КОКСОХІМІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО; ГАЗОАНАЛІЗАТОР; ПОСЛІДОВНИЙ АЦП; НЕВИЗНАЧЕНІСТЬ ВИМІРЮВАНЬ