Управління диверсифікацією виробництва та продукції як один з ефективних засобів інноваційного розвитку ринку - Деордієва, В. А.; Доновська, Ю. В. (НГУ, 2012)
Необхідність здійснення диверсифікації зумовлена зміною мети діяльності суб’єктів господарювання від отримання прибутку на збереження та забезпечення розвитку та визначається мотивами. До складу мотивів диверсифікації належать: стратегічні; соціальні; економічні; фінансові; техніко-технологічні; мотиви менеджерів.
Keywords: диверсифікація; диверсификация; диверсифікація виробництва; диверсификация производства; інноваційний розвиток ринку; инновационное развитие рынка; ефективний засіб; эффективное средство