Класифікація в’яжучих речовин блокового гравійного фільтра - Шумов, А. С.; Судаков, А. К. (НТУ ДП, 2022)
Гравійні фільтри застосовують для очищення води в свердловині, коли продуктивний пласт представлений продуктивними пісками, при чому якщо середньозернисті піски, то рекомендовано застосовувати фільтр з одношаровою гравійною обсипкою, якщо дрібнозернисті піски, тоді краще застосовувати багатошаровий фільтр.
Keywords: гравійний фільтр; в’яжучі речовини