Статистичний зв'язок між вмістами германію та арсену у вугільному пласті с5 шахти «Павлоградська» (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Пащенко, Павло Сергійович (My University, 2024)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між вмістами Ge та As у вугільному пласті с5 поля шахти «Павлоградська» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та As у вугільному пласті с с5 поля шахти «Павлоградська»
Keywords: германій; арсен; вугільний пласт; шахта «Павлоградська»