Питання визначення показників механічних властивостей гірських порід - Дубина, А. В.; Коровяка, Є. А. (НТУ ДП, 2022)
Продуктивність буріння при правильно вибраних способі та породоруйнівному інструменті для даного комплексу порід залежить від параметрів режиму буріння. При розробці технології буріння для кожного інтервалу геологічного розрізу свердловини проектуються параметри режиму буріння: осьове (або питоме) навантаження на породоруйнівний інструмент; частота обертання бурового снаряда; витрата очисного агента або його кількість.
Keywords: гірська порода; механічна властивість