Конкурентна політика як засіб обмеження монополізму та стимулювання інновацій - Хміль, І. Р. (Видавництво НГУ, 2012)
Сьогодні все більше наукових досліджень демонструють доцільність застосування інноваційної діяльності у підприємництві, адже вона сприяє підвищенню якості та зниженню собівартості продукції, забезпечує її конкурентоспроможність, і тим самим забезпечує ефективну присутність суб’єктів господарювання на вітчизняному та міжнародному ринках товарів і послуг. Інновація - це нововведення, яке пов’язане з науково-технічним прогресом і полягає у відновленні основних фондів і технологій, в удосконаленні управління й покращенні економічних показників підприємства.
Keywords: інноваційна політика; конкурентна політика