Дослідження впливу фізико-механічних властивостей теплоізоляційних матеріалів на характеристики теплопровідності сендвіч-панелей - Бундюк Максим Ігорович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Об’єкт розроблення – дослідження конструкційних та теплоізоляційних характеристик матеріалів конструкцій сендвіч-панелей. Мета роботи – обґрунтувати вибір матеріалів та геометричних параметрів шарів сендвіч-панелі з точки зору забезпечення енергоефективності та довговічності конструкції. Проведено дослідження конструкцій сендвіч-панелей шляхом вивчення теплових властивостей різних комбінацій матеріалів, що входять до складу виробу. Розглянуто вплив різних типів утеплювачів і облицювальних матеріалів на основні експлуатаційних характеристик сендвіч-панелей, зокрема теплопровідності, міцності, шумоізоляції та довговічності. Теоретично та експериментально проведено порівняння матеріалів з метою визначення найефективнішого поєднання, яке забезпечує високий рівень теплоізоляції, стійкість до зовнішніх впливів та пожежну безпеку.
Keywords: БУДІВЕЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ; СЕНДВІЧ-ПАНЕЛІ; МІНЕРАЛЬНА ВАТА; ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЯ; УТЕПЛЮВАННЯ; ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ.