Визначення доцільності використання операції тонкого грохочення при збагаченні магнетитових кварцитів - Булах, О. В. (My University, 2017)
Розглядається можливість отримання високоякісного концентрату при збагаченні магнетитових кварцитів з використанням операції тонкого грохочення в різних схемах зба- гачення. Підвищення масової частки заліза в концентраті та зменшення витрат на його виробництво досягається завдяки розвитку технологій та обладнання при збагаченні заліз- них руд, які дозволяють не тільки підвищити якість концентрату, але і зменшити вміст шкідливих домішок. При аналізі технологій переробки залізних руд, що дозволяють отриму- вати високоякісні концентрати з’ясовано, що найбільш перспективним напрямком робіт з підвищення якості концентрату є застосування операції тонкого грохочення як циклах под- рібнення так і в якості дозбагачення концентрату в різних технологічних схемах. В компле- ксі це дозволяє збільшити масову частку заліза в концентраті або знизити питомі витрати на переробку руди.

Рассматривается возможность получения высококачественного концентрата при обогащении магнетитовых кварцитов с использованием операции тонкого грохочения в раз- ных схемах обогащения. Повышение массовой доли железа в концентрате и уменьшение расходов на его производство достигается благодаря развитию технологий и оборудования при обогащении железных руд, которые позволяют не только повысить качество, но и уменьшить содержание вредных примесей. При анализе технологий переработки железных руд, позволяющих получать высококачественные концентраты выяснено, что наиболее пер- спективным направлением работ по повышению качества концентрата является использо- вание операции тонкого грохочения как в циклах измельчения, так и в качестве дообогаще- ния концентрата в разных технологических схемах. В комплексе это позволяет повысить массовую долю железа в концентрате или уменьшить удельные расходы на переработку руды.

It is considered the possibility of getting a high quality concentrate in the process of the enrichment of magnetite quartzite using fine screening operations in the various schemes of enrichment. Increasing the mass fraction of iron concentrate and reducing the cost of its production is achieved through the development of technologies and equipment in the enrichment of iron ore, which can not only improve the quality concentrate, but also to reduce the content of harmful impurities. When analyzing technologies of iron ore, which give high-quality concentrates, found that the most promising area of work to improve the quality of the concentrate is the use of fine screening operations like grinding cycles and as re-enrichment of the concentrate in various technological schemes. In this complex it can increase the mass fraction of iron concentrate or reduce unit costs for processing ore.
Keywords: магнетитовые кварциты; тонкое грохочение; обогащение железных руд