Методика проведення історико-краєзнавчих експедицій на Півдні України Інститутом етнографії АН СРСР у 50-60--ті рр. ХХ ст. - Пашненко, О. М. (My University, 2009)
Український народ у своїй історії має великий досвід духовного життя, бо з покоління в покоління передає набуті навички, що стали невід’ємною части-ною нашої національності. Але з кожним роком наше покоління, на жаль, втра-чає зв’язок з попередніми поколіннями. Тому, щоб зберегти традиції, націона-льні особливості, в різні часи різноманітні інститути, товариства, окремі дослі-дники намагались створити найоптимальнішу методику організації та прове-дення історико-краєзнавчих експедицій.
Keywords: етнографія України; історико-краєзнавча експедиція; історія України 50-60 рр. ХХ ст.