Сап'ян, М. І.М. І.Сап'ян2023-07-232023-07-232023-07-03Сап'ян М. І. Автоматизація технологічного процесу сушіння бурякового жому на цукрових заводах : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Сап'ян Максим Ігорович. – Д.: НТУ «ДП», 2023. – 101 с.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164322Об'єкт розробки – система автоматичного керування сушарка перегрітою парою типу DDS NIRO, яка використовується на модернізованому Радехівському цукровому заводі (Львівська обл., с. Павлів). Об'єкт дослідження - сушарка перегрітою парою типу DDS NIRO продуктивністю сушеного жому до 25,0 т/год. Предмет дослідження – модель сушарки перегрітою парою типу DDS NIRO. Мета роботи - розробка моделі об’єкта керування для регульованої вологості сухого бурякового жому в залежності від тиску пари. При цьому інші вхідні і вихідні параметри мають бути не змінними і знаходитись у номінальному стані. Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що розроблена модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування. Розглянуто техніко-економічного обґрунтування ефективності результатів розробки і впровадження автоматизованої системи керування сушарка перегрітою парою типу DDS NIRO. В розділі охорона праці розглянуті питання охорона праці при роботі в лабораторії та техніка безпеки при роботі на комп’ютерах.ukБУРЯКОВИЙ ЖОМ, ВИТРАТИ ПАРИ, ВОЛОГІСТЬ, СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ДАТЧИК, ВИКОНАВЧИЙ ПРИСТРІЙ, ДОСЛІДНИЦЬКА СИСТЕМА, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬАвтоматизація технологічного процесу сушіння бурякового жому на цукрових заводахOther681.5:004.94