Оцінка ефективності застосування відновлюваних джерел енергії для енергопостачання енергопасивних будинків. - Дудник, М.К. (My University, 2018)
В першому розділі представлено визначення та історія створення енергопасивного будинку, загальна інформація про пасивний будинок, наведені приклади збудовані на території України та сучасні матеріали для будівництва таких будинків. В другому розділу наведено розрахунок тепловтрат енергопасивного будинку. Також було виконано розрахунок теплової енергії, яка буде отримана від електроприладів та тепловиділень мешканців цього будинку. В третьому розділу було виконано вибір типу теплового насосу для забезпечення опалення будинку та всіх потрібних комплектуючих до нього. Для гарячого водопостачання запропоновано застосувати вакуумні колектори та вибрана необхідна їхня кількість. В четвертому розділі для забезпечення електроенергією приладів освітлення було виконано розрахунок та вибрано все необхідне обладнання для фотогальванічної системи. В розділі техніко-економічного обґрунтування було виконано розрахунок капітальних та експлуатаційних витрат. Також було виконано розрахунок терміну окупності проекту. Наукова новизна роботи полягає в обґрунтуванні будівництва на території України енергопасивних будинків та використання для за-безпечення їх енергоресурсами відновлюваних джерел енергії.
Keywords: енергопасивний будинок; тепловтрати; електроенергія; енергозбереження; тепловий насос; геліоколектор; інвертор; аккумуляторна батарея; сонячна батарея