Мотиваційні фактори активізації молодіжного громадського руху - Антонюк, Вікторія Володимирівна; Лола, Вікторія Василівна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
На сьогодні громадський рух є досить популярним серед молоді, особливо під час воєнного стану в Україні. Люди займаються волонтерством, благодійністю та громадським активізмом. Проте така діяльність є на волонтерських засадах, неприбутковою. Тож постає питання, чому молодь готова займатися громадським рухом, витрачати свій час та ресурси, співвідносити це із навчанням, роботою та особистим життям, що саме є рушійною силою молодіжного громадського руху? Для того, щоб з’ясувати усі ці питання, нами було проведено опитування серед членів Дніпровського відокремленого підрозділу Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» (далі – ФРІ Дніпро) наприкінці лютого 2023 року й поставлені питання щодо мотиваційних факторів брати участь в громадському русі міста та вступати в лави громадської організації ФРІ Дніпро.
Keywords: мотивація; молодіжний рух; громадський рух