Ліквідації поглинання промивної рідини з застосуванням термопластичних матеріалів - Дригола М. А. (НТУ «ДП», 2025)
Процес буріння свердловин пов'язаний з геологічними ускладненнями. Найбільш поширеним ускладненням є поглинання промивальної рідини. На ліквідацію поглинань витрачається значна частка часу і коштів від загальних витрат на буріння свердловин. Поглинання призводить до порушення технологічного режиму буріння, цілісності стінок свердловини, провокує аварії.
Keywords: промивна рідина; термопластичний матеріал; буріння свердловин