Газета"Зоря" як джерело вивчення повсякденного життя вчительства Дніпропетровщини в другій половині 1950 - х - першій половині 1960 -х рр. - Кагальна, М. В. (НГУ, 2013)
В статті на основі аналізу матеріалів газети “Зоря” висвітлено повсякденне життя вчительства Дніпропетровщини у другій половині 1950-х – першій половині 1960-х рр. Увага зосереджена на професійній діяльності освітянської інтелігенції, їх громадській роботі та відпочинку.

The article analyzes the daily life of the teachers in Dnipropetrovsk region in the second half of the 1950s - first half of the 1960s using materials of newspaper “Zorya”. The author focused on the professional activities of the pedagogical intellectuals, their public work and rest.
Keywords: вчителі; школи; виробниче навчання; професійна діяльність; громадська робота; teachers; schools; industrial education; professional activities; public work