Удосконалення системи утилізації відходів плодово-овочевого виробництва - Підповітна, Віра Ігорівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2020)
Пояснювальна записка: 96 с., 5 рис., 14 табл., 5 додатків, 36 літературних джерел.
Кваліфікаційна робота магістра спеціальності 183 Технології захисту навколишнього середовища
В теоретичному розділі виконаний огляд літератури щодо методів переробки рослинних відходів. Наводяться варіанти поводження з відходами, які складаються переважно с органічних складників. В дослідницькому розділі наводиться загальна характеристика полігонів відходів. Проводиться розрахунок кількості викидів забруднюючих атмосферу речовин з полігону м. Дніпро. Аналізується кількість альтернативної енергії, яка може бути використана регіоном. У технологічному розділі наведені основні технологічні процеси виробництва соку та його можливі органічні відходи.
Keywords: БІОГАЗ; ПЛОДОВО-ОВОЧЕВЕ ВИРОБНИЦТВО; ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРИ; ПОЛІГОН ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ; ПАРНИКОВИЙ ЕФЕКТ; МЕТАН