Аналіз видового різноманіття біоценозу міста Дніпра - Бойко, А. О.; Полторацька, В. М. (НТУ «Дніпровська політехніка", 2019)
Аналіз біоценозу міста являється актуальним питанням, адже визначення видового складу –це надзвичайно складна і клопітка робота, яка вимагає спеціальних знань і великих трудових затрат. Видове різноманіття рослин –це число видів в конкретному міському біоценозі, тобто ступінь рівномірності (нерівномірності) розподілу.В різних місцях міста та області видовий склад біоценозів постійно змінюється та відрізняється, і це залежить коли були створені парки, заповідники, сади в місті Дніпра, та ознайомилися зі складом ґрунтуі в яких районах вони знаходяться, та які породи дерев висаджені (широколистяні або аборигенні).
Keywords: біоценоз міста; биоценоз города; різноманіття рослин; многообразие растений; Індекс подібності Жак кара; индекс сходства Жак кара; екологічний стан міста; экологическое состояние города