Про необхідність розробки методології управління екологічними ризиками в гірничодобувних регіонах - Горова, А. І.; Павличенко, А. В.; Височин, Л. В. (My University, 2014)
За ступенем впливу нанавколишнє середовище добувна промисловість переважає серед інших галузей промисловості, негативно впливаючи на поверхневі і підземні води, ґрунти, надраіландшафт.
Keywords: горнодобывающий регион; гірничодобувний регіон; методологія управління; методология управления; экологический риск; екологічний ризик