Вплив механохімічної активації на ефективність виділення мінералів в процесі селективної флотації - Свєткіна, О. Ю.; Франчук, В. П.; Лисицька, С. М. (My University, 2017)
Розглянуто процес віброударної активації мінералів. Показано, що дія віброударного навантаження матеріалу викликає позитивні зміни його адсорбційних характеристик та сприяє підвищенню ефективності виділення корисних компонентів в процесі селективної флотації.

Рассмотрен процесс виброударной активации минералов. Показано, что воздействие виброударного нагружения вызывает положительные изменения адсорбционных характе- ристик материала и способствует повышению эффективности извлечения полезных компо- нентов в процессе селективной флотации.

The process of vibro-shocking activation of minerals is considered. Is shown, that for want of vibro-shocking loading there is positive changes of adsorption characteristics, that results in increase of selectivity of allocation of useful components.
Keywords: виброударная активация; адсорбционная характеристика; селективная флотация