Оцінка мікробного різноманіття та екологічної значущості антарктичних середовищ: практичне дослідження на науково-дослідній базі імені Вернадського - Красовський, С. А. (Видавництво НТУ "ДП", 2024)
Україна є однією з 30 держав, які володіють цілорічними станціями в Антарктиді, тож українські науковці долучаються до міжнародних досліджень світового масштабу. Крім того, науковці проводять біологічні, геофізичні, геологічні, хімічні та інші види досліджень. Отримані результати дозволяють розробляти тенденції та прогнози процесів на планеті. Станція «Академік Вернадський» розташована на острові Галіндез Аргентинських островів, недалеко від Київського півострова, Західна Антарктида.
Keywords: станція «Академік Вернадський»; антарктичне середовище; природні мікробні спільноти; мікробна екологія