Формування компетенцій фахівця з безпеки праці при роботі зі штучним інтелектом - Брезіцька М.С. (НТУ "ДП", 2025)
Штучний інтелект (ШІ) відкриває безліч можливостей для покращення безпеки праці та здоров'я працівників, але водночас несе певні небезпеки та створює додаткові ризики. У найближчому майбутньому очікується поява спеціалізованої моделі штучного інтелекту в сфері безпеки праці і здоров’я працівників, що зумовлює необхідність готувати майбутніх фахівців з безпеки праці, які будуть здатні безпечно та ефективно використовувати такі технології. Беручи до уваги основні загрози при користуванні ШІ, виникає необхідність у формуванні компетенції фахівців з безпеки праці, які б могли трансформувати потенційні ризики у нові можливості.
Keywords: штучний інтелект; безпека праці; компетенції