Аналіз та прогнозування товарообігу у мережі торгових підприємств - Сердюк, Дмитрій (My University, 2022)
Методи дослідження: прогнозні методи розрахунку, таких як середнє згладжування, вагові коефіцієнти, експоненційні згладжування (подвійне та потрійне) та моделі ARIMA (auto), для класифікації метод бінарного дерева, кластеризація за найбільшою кореляцією.

Практична цінність отриманих результатів полягає в тому, що запропонований новий підхід щодо планування товарообігу для торгових підприємств мережі, який допомагає особі, що приймає рішення про відкриття нового підприємства, зважено ухвалити вибір міста, формат та інші параметри для нового торгового об’єкта, який планується відкрити.