Формування конкурентних преваг текстильного підприємства (за матеріалами ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС») - Комар, Анастасія Максимівна (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент організацій і логістика), Дніпро, 2023. Об’єктом розроблення є процесом формування конкурентних преваг текстильного підприємства. Мета роботи – теоретичні, методичні та практичні підходи до формування конкурентних преваг текстильного підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: розглянуто особливості розвитку конкурентних переваг та джерела їх формування; досліджено зміст і види конкурентних переваг та завдання підприємства щодо створення та управління ними; оцінено завдання формування стратегічних напрямів забезпечення конкурентних переваг; досліджено умови функціонування підприємств виробників одягу та текстильних виробів; розглянуто загальну характеристику ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС» та оцінити його конкурентне середовище; оцінено ефективність фінансово-господарської діяльності ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС»; обґрунтовано основні напрями формування конкурентних переваг ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС»; впроваджено проєкт заходів та обґрунтувати необхідні витрати; оцінено ефективність проєкту формування конкурентних переваг ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС».
Formation of competitive advantages of a textile enterprise (based on the materials of “PARTNER TEX” LLC)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент організацій і логістика), Дніпро, 2023. Об’єктом розроблення є процесом формування конкурентних преваг текстильного підприємства. Мета роботи – теоретичні, методичні та практичні підходи до формування конкурентних преваг текстильного підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: розглянуто особливості розвитку конкурентних переваг та джерела їх формування; досліджено зміст і види конкурентних переваг та завдання підприємства щодо створення та управління ними; оцінено завдання формування стратегічних напрямів забезпечення конкурентних переваг; досліджено умови функціонування підприємств виробників одягу та текстильних виробів; розглянуто загальну характеристику ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС» та оцінити його конкурентне середовище; оцінено ефективність фінансово-господарської діяльності ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС»; обґрунтовано основні напрями формування конкурентних переваг ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС»; впроваджено проєкт заходів та обґрунтувати необхідні витрати; оцінено ефективність проєкту формування конкурентних переваг ТОВ «ПАРТНЕР ТЕКС».
Keywords: КОНКУРЕНЦІЯ, КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ, СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ, ДЖЕРЕЛА ФОРМУВАННЯ