Розробка програми просування товару на оптовому ринку - Саланжій, Ксенія (My University, 2023)
Об’єктом дослідження є процес просування товарів на оптовому ринку. Предметом дослідження є методи просування товарів підприємства на оптовому ринку. Метою дослідження є розробка та обґрунтування програми просування товарів підприємства на оптовий ринок. Положення, що захищаються. В умовах нестабільності ринку та високої конкуренції, підприємству необхідно створити нову програму просування продукції, яка відповідає стандартам та вимогам сьогодення. Методи дослідження. Для здійснення маркетингового дослідження використовувались наступні наукові методи: модель «5 сил Портера», РЕST-, IFAS-, EFAS-, SWОТ- аналізи – з метою дослідження факторів зовнішнього та внутрішнього маркетингового середовища; метод аналізу за 4Р – для дослідження маркетингової проблеми підприємства; ABC-XYZ-аналіз – для визначення сильних та слабких товарних груп підприємства; Інформаційною базою дослідження застосовано основні теоретичні роботи та дослідження провідних зарубіжних та українських вчених у галузі маркетингового менеджменту виробничого підприємства. Сегментація оптового ринку – з метою визначення цільових сегментів ринку підприємства.
Keywords: ОПТОВИЙ РИНОК, МЕТОДИ ПРОСУВАННЯ ТОВАРІВ, МАРКЕТИНГОВА ДІЯЛЬНІСТЬ, ПОВЕДІНКА СПОЖИВАЧА, ПРОГРАМА ПРОСУВАННЯ