Доцільність використання екранів для зниження рівня концентрації шкідливих домішок від автотранспорту - Несін, О. С.; Русакова, Т. І. (НТУ ДП, 2022)
Сьогодні автомобільний транспорт відіграє значну роль у житті кожної людини. Постійний процес урбанізації призводить до накопичення населення на території міст. За будь-якої мети переміщення по місту призводить до необхідності залучення громадського транспорту, який за певних причин не завжди працює регулярно. Тому кількість власного автопарку постійно зростає. Можливість придбання електромобілів не є реального для кожного мешканця міста, тому 90% власного транспорту складають автомобілі, що мають двигуни внутрішнього згоряння та працюють на різного роду паливі. У зв’язку з цим рівень забруднення атмосферного повітря викидами автотранспорту постійно зростає. Головні дороги міста проходять вздовж територій щільно забудованих багатоповерховими будинками, що підвищує рівень екологічної небезпеки для мешканців цієї території міста.
Keywords: шкідливі домішки; екрани; автотранспорт