Порівняльний аналіз методів розв'язання дискретних задач оптимального розміщення-розподілу - Зеря С.Ю. (My University, 2025)
Метою даної роботи є розробка та дослідження ефективних алгоритмів для задачі p-медіан з використанням генетичного алгоритму, методу імітації відпалу та бібліотеки OR-Tools, а також порівняння їх результатів на основі експериментальних даних. Практична цінність роботи полягає в створенні універсального інструменту для наближеного розв’язання задачі p-медіан, що дозволяє гнучко моделювати ситуації з великою кількістю об’єктів і забезпечує добру якість рішень при помірних обчислювальних витратах. Результати можуть бути використані у сфері логістики, проєктування інфраструктури та міського планування.
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА кваліфікаційної роботи ступеня бакалавра 124
Keywords: оптимальне розміщення; p-медіани; генетичний алгоритм; or-tools; системний аналіз; комбінаторна оптимізація