Можливості та обмеження використання ІПСО як інструменту гібридної агресії, альтернативний погляд - Павленко Ірина (НТУ "ДП", 2025)
Традиційною складовою війн є використання т. зв. гібридних методів агресії, спрямованих на підрив внутрішньої стабільності та стійкості країни-об’єкту нападу. Одним з провідних елементів такого роду агресії є проведення інформаційно-психологічних операцій (ІПСО), які набули стратегічного значення в умовах глобального протистояння у світі. Це, у свою чергу, призвело до небаченого до сьогодні масштабного використання методів ІПСО російською федерацією проти України та інших країн – як з табору союзників нашої держави, так і у державах, що залишаються на нейтральних до війни проти України позиціях (у першу чергу ідеться про країни «Глобального Півдня»).
Keywords: ІПСО; гібридна агресія; війна