Удосконалення системи екоменеджменту в рамках регіонального управління - Гаврилов, П. Є. (Науковий журнал "Економічний вісник Національного гірничого університету", 2009)
Стаття присвячена розвитку теоретичних та методичних положень по удосконаленню системи регіонального управління. В статті освітлені та узагальнені теоретичні основи формування системи екологічного управління в Україні; сформовані методичні підходи до визначення понять «екологічне управління» та «екологічний менеджмент». Досліджені особливості програмно-цільового підходу як інструменту екологічного управління; проаналізовано та систематизовано системи екологічного менеджменту на промисловому підприємстві. Розроблені науково-методичні основи створення екологічного трасту.

The purpose of the article consists in perfecting of aspects of ecological management in the system of regional administration. In the article the theoretical bases of shaping of a system of ecological management in Ukraine are analyzed and generalized. The methodical approaches to definition of concepts "ecological administration'' and "ecological management" are generated. Peculiarities of the programming approach as the effective method of ecological management are investigated; systems of ecological management on the industrial enterprises are analyzed and systematized. The scientific-methodical bases of creation of ecological trust are developed.
Keywords: Удосконалення системи екоменеджменту; регіональне управління