Пізньосередньовічні пам’ятки у польових дослідженнях експедиції Дніпропетровського історичного музею - Старік, О. В. (My University, 2008)
Останнім часом спостерігається зростання інтересу до матеріальної та духовної спадщини запорозького лицарства, а проблема охорони та збереження пам’яток козацької доби отримує статус першочергової. Поява та розвиток окремої галузі археологічної науки – ”Археології доби Запорозької Січі”, – актуалізує будь-яку інформацію про стан та історію пізньосередньовічних пам’яток. Експедиція Дніпропетровського історичного музею ім. Д.І.Яворницького (ДІМ) традиційно включає козацькі некрополі, культові споруди, поселення тощо до сфери своєї наукової уваги.
Keywords: матеріальної та духовної спадщини; ”Археології доби Запорозької Січі”