Розгортання мережі Mesh та тестування системи на проникнення - Дзядек, М. І.; Олішевський, І. Г. (НТУ ДП, 2022)
Mesh-система - це безшовна передача трафіку. За цією технологією будують бездротові мережі, у яких немає чіткої централізації, кожен вузол працює незалежно від інших. В результаті зберігається висока швидкість інтернет-зв'язку, і для користувача зникає необхідність постійно перемикатися на іншу точку доступу Wi-Fi, коли сигнал основної мережі стає слабкий. Було взято участь в дослідженні в навчальному корпусі кафедри військової підготовки. Мета дослідження – розгортання безшовної мережі для всього корпусу, та тестування системи на проникнення. Для розгортання мережі Mesh у корпусі, який складається з двох поверхів, було використано обладнання Keenetic Viva як транслятор сигналу, та два маршрутизатори Keenetic Speedster як сателіти. До транслятора під’єднано кабелі електроживлення та Ethernet. Для базових налаштувань маршрутизатора, а саме для задання SSID, паролю та введення налаштувань провайдера і задання налаштувань безпеки було виконано вхід на сторінку керування пристроєм за адресою my.keenetic.net та задано необхідні параметри. Після налаштувань Host-маршрутизатора, було під’єднано до електромережі маршрутизатор, який буде виконувати роль ретранслятора сигналу, під’єднано кабелем Ethernet до інтернету. Для введення маршрутизатора у режим ретрансляції, на сторінці налаштувань було обрано необхідний режим роботи. Таким самим чином зроблено підключення та налаштування другого сателіту. На сторінці налаштувань Host-маршрутизатора з'явилися для "захоплення" та додання їх до модульної (Mesh) системи два роутери Keenetic Speedster, які ми використали в ролі ретрансляторів сигналу. Після захоплення обох сателітів до однієї мережі, в налаштуваннях було видано назви роутерам-ретрансляторам згідно з аудиторіями, в яких розташоване обладнання.
Keywords: Mesh-система; бездротова мережа; безшовна мережа