Математичне та імітаційне моделювання роїв дронів - Шкарупіло, А. А.; Карпенко, Л. М. (My University, 2024)
Ми живемо у часи інноваційних технологій. Розробки науки та техніки стають у нагоді повсякденного життя. Ще кілька років тому безпілотники та дрони були цікаві лише невеликій групі користувачів. Однак сучасні воєнні реалії показали великий потенціал дронів. Стало зрозумілим необхідність стрімко розвивати цей напрямок у майбутньому. Мета нашого дослідження - провести аналіз теоретичних і науково–методичних робіт з математичного та імітаційного моделювання роїв дронів, розглянути можливість перетворення одиничної моделі дрона в динамічну модель рою.
Keywords: імітаційне моделювання; математичне моделювання; рої дронів