Удосконалення газоочисного обладнання обертових печей конвертерного цеху ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» - Грунтовой, Дмитро Русланович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2021)
Пояснювальна записка: 115 с., 6 рис., 27 табл., 5 додатків, 48 літературних джерел.
Кваліфікаційна робота магістра спеціальності 183 Технології захисту навколишнього середовища
В теоретичному розділі надано характеристику району розташування об’єкта дослідження. Наведено інформацію щодо діяльності підприємства ПАТ «ДМК» та його структури. Надано оцінку впливу металургійних підприємств на стан атмосферного повітря. Проаналізовано існуючі методи та технології очищення газопилових викидів підприємств металургійного виробництва. В дослідницькому розділі проаналізовано основні показники та параметри, що враховуються при проектуванні та експлуатації систем газоочищення обертових печей вогнетривкого виробництва.
Keywords: МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ; ОБЕРТОВА ПІЧ; ПИЛОВІ ВИКИДИ; ЗАБРУДНЕННЯ; СИСТЕМА ГАЗООЧИЩЕННЯ; РУКАВНИЙ ФІЛЬТР