Особливості стратегічного менеджменту підприємства в сучасних умовах - Кузьмінов, М. С.; Папіж, Ю. С. (НТУ ДП, 2022)
В ринкових умовах кожне підприємство самостійно будує своє майбутнє і в перспективі його може супроводжувати як успіх, так і статися банкрутство. В зазначених умовах перед підприємством постають завдання з дослідження ринку і виявлення потреб споживачів, а цим самим - забезпечення існування в довгостроковій перспективі; визначення цілей розвитку підприємства; визначення обсягів виробництва; налагодження ефективних зв’язків з партнерами; забезпечення конкурентоспроможності підприємства за допомогою виважених стратегій і досягнення конкурентних переваг.
Keywords: менеджмент; стратегічний менеджмент; сучасні умови