Загадки як компоненти мовних картин світу носіїв англійської й української мов: особливості сприйняття й перекладу - Захвров, Д.О. (My University, 2023)
Метою нашого дослідження є аналіз функційних та типологічних особливостей англійських та українських загадок як фрагментів картин світу англійського та українського народів, представлених в цих загадках, в аспекті їх перекладу. Для досягнення поставленої мети в дослідженні ставляться і вирішуються такі завдання: 1) проаналізувати різні види класифікацій загадок; 2) виділити найбільш об'ємні чисельні тематичні групи загадок в англійській та українській мовах; 3) визначити структурні особливості англійських та українських загадок шляхом зіставлення; 4) дослідити дібрані одиниці щодо наявності еквівалентів загадок в англійській та українській мовах; 5) з’ясувати особливості перекладу загадок. Об'єктом дослідження постали англійські та українські загадки. Предметом дослідження є типологічні та функцій ні особливості англо- та українськомовних загадок.