Розвиток бізнесу з переробки пластикових відходів - Краска, Катерина Сергіївна; Тимошенко, Любов Вікторівна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Актуальність ведення бізнесу, пов‘язаного з переробкою відходів, ґрунтується на тому, що з кожним роком проблема утилізації відходів стає все більш гострою. Переробна сфера в Україні перебуває на стадії формування, тому підприємці можуть знайти ще незайняті ніші для такого бізнесу. Слід зазначити, що майже половина всього обсягу відходів – це саме пластикове сміття, тому переробка пластику, як вид підприємницької діяльності, має достатньо перспектив. Основна складність ведення такого бізнесу полягає не в переробці, а в зборі та сортуванні відходів. Саме роздільне збирання дозволяє відсортувати пластик від інших видів відходів, особливо харчових, інакше полімери стають непридатними для подальшої переробки.
Keywords: переробка пластику; пластикові відходи; розвиток бізнесу