Інформаційна безпека бездротових мереж моніторингу - Ковальова, Ю. В. (Національний гірничий університет, 2017)
Сучасні тенденції, спрямовані на розвиток розподілених систем управління, вказують, що незважаючи на значні успіхи в області безпеки АСКОЕ, недостатня увага приділяється питанням захисту та безпеки бездротових сенсорних мереж. У зв’язку з цим набуває значення ступінь уразливості мереж енергозабезпечення, порушення цілісності яких несе за собою колосальний економічний і соціальний збиток на державу в цілому.