Інформаційні технології як драйвер євроінтеграційних процесів України - Жукова, О. О. (My University, 2024)
Інформаційні технології (ІТ) відіграють вирішальну роль у процесах євроінтеграції України, сприяючи країні активно інтегруватися у європейський простір і підтримувати свою конкурентоспроможність. Швидкість та доступність обміну інформацією стають критичними факторами у взаємодії з європейськими партнерами. Впровадження сучасних технологій у всі галузі життя сприяє ефективному управлінню та забезпечує прозорість процесів, що відповідає європейським стандартам. У галузі державного управління електронні сервіси, системи онлайн-звітності та електронне урядування допомагають зменшувати бюрократію та підвищувати рівень обслуговування громадян, що сприяє покращенню якості державних послуг та підвищує ефективність взаємодії між владою та громадянами.
Keywords: європейська інтеграція; інформаційні технології; розвиток інформаційних технологій