Система управління державною службою Франції - Прокопенко, Л. Л. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
Державна служба Франції, яка офіційно називається «громадською службою» (la fonction publique) включає три складові: центральну публічну службу або публічну службу держави – 2,47 млн службовців (43,87%), місцеву публічну службу або територіальну публічну службу – 1,98 млн (35,17%) та лікарняну публічну службу – 1,18 млн службовців (20,96%).Відповідальною особою за проведення державної політики в сфері публічної служби є прем'єр-міністр. Загальний Статут публічної служби регламентує обов'язки прем'єр-міністра, передусім контроль за виконанням положень статуту про державних службовців, він також займається виробленням основних напрямів державної політики в сфері публічної служби.
Keywords: система управління; державна служба Франції; державна політика в сфері публічної служби; Генеральний директорат адміністрації і публічної служби; управління персоналом; Департаменти управління людськими ресурсами міністерств